Nowość - Hitsalonik.pl - kupuj kolekcje filmowe.

Społeczność
Twój Profil
Blogi
Forum
Zdjęcia
Video
Pomoc
Styl życia
Polki.pl
Wizaz.pl
Uroda.pl
Viva.pl
Dziecko i wychowanie
BabyOnline.pl
CiazaPorod.pl
MamaCafe.pl
AbcKarmienia.pl
ZdrowyBobas.pl
Czasopisma
Przyjaciółka
Party
Pani domu
Uroda
Vita
Twoje Dziecko

Mamo To Ja
Twój Maluszek
Przedszkolak
Dom i Wnętrze
Serwisy specjalne
Viva Photo Awards
Kolekcje filmowe
Hitsalonik.pl
Fundacja Przyjaciółka
Viva Najpiękniejsi
Dziecko na okładkę

ciąża-wpadka... ???

Wszystko o objawach ciąży

ciąża-wpadka... ???

Postprzez nikusiaa85 Pią Lut 27, 2009 4:59 pm

ciąża-wpadka... chodzi mi ze ja miałam dni płodne w cyklu 12 tc, jak się kochaliśmy na jezdzieca to wtedy jak juz puscil to chciał wyciągnac ale ja utkneła potem wyjąl i sam mi powiedzial wprost nie wiem czy zdążyłem wyciągnąc ale nie mysleliśmy zeby teraz miec dzidzie ale tak gadaliśmy ze chcemy dzidzie. czy to mozliwe zebym zaszła ciążą pomozcie mi bo sama nie wiem co robic bo sie zwariuje i teraz troszke mnie martwi.
:)
nikusiaa85

Dołączenie: Pią Lut 27, 2009 2:46 pm
Miejscowość: Brzeg

Re: ciąża-wpadka... ???

Postprzez Elissska Pią Lut 27, 2009 7:28 pm

Wiesz, nie chcę Cię straszyć, ale na Twoim miejscu jak najszybciej odwiedziłabym ginekologa i jesli nie jesteście jeszcze zdecydowani na potomstwo porozmawiaj z lekarzem o przepisaniu Ci tapletki "po" takim ryzykownym stosunku. Musisz zdąrzyć w ciagu 72 godzin od stosunku. Chyba, że Dziecko byłoby jak najbardziej porządaną istotką w Waszym świecie, to wtedy czekaj na rozwój wypadków. . i ewentualny rozwój Maleństwa.
Póki macie czas na decyzję to nie traćcie go. Jajeczko jeszcze nie zdąrzyło zagnieździć się w macicy..stad te 72 godz.na zażycie takiej tabletki. Ona nie dopuści do zajścia w ciażę, jeśli zdąrzysz..
Elissska

Dołączenie: Pią Lut 27, 2009 7:11 pm

Postprzez nikusiaa85 Sob Lut 28, 2009 2:44 pm

no wlansie to juz mineło tydzien
nikusiaa85

Postprzez Elissska Sob Lut 28, 2009 4:52 pm

To teraz pozostaje Wam czekanie na okres..to już niedługo. To trudne, ale postaraj sie nie stresować tym za bardzo, bo te nerwy mogą jeszcze oddalić miesiączkę. Teraz to wóz albo przewóz. Do lekarza nie ma sensu teraz iść. Zrób test po terminie oczekiwanego okresu, wcześniej nie, bo nie wyjdzie. Wiem coś o tym ;) Pozdrawiam ciepło
Elissska

Dołączenie: Pią Lut 27, 2009 7:11 pm

Postprzez nikusiaa85 Sob Lut 28, 2009 5:23 pm

OK dzieki za radę :) Włąsnie sie nie stresuje :)
nikusiaa85

Postprzez nikusiaa85 Śro Kwi 22, 2009 6:25 pm

wiec otrzymalam okresik i wiec narazie z tego juz nie planujemy dzidzie chyba ze troszke poznije zaplanujemy jak czas na to przyjdzie :)
nikusiaa85

Postprzez plantkaiza Sob Kwi 17, 2010 11:30 am

Czasem ciąża wpadka, to super sprawa! U mnie tak było. Ja cały czas przeciągałam tłumacząc mężowi,że nas nie stać, że to nie czas, aż się stało!
I to na całe szczęście! Moje życie nabrało sensu i pięknych barw!!! :)

Szybka kasa http://www.superquiz.pl/?t=15410
plantkaiza

Dołączenie: Sob Kwi 17, 2010 10:54 am

Postprzez Evaca90 Pon Kwi 19, 2010 9:57 pm

Witam ;)
Od jakiegoś tygodnia chodzi za mną myśl, że jestem w ciąży. Ostatnią miesiączka zaczęła się dokładnie 26 marca (w dzien moich urodzin dlatego zapamiętałam :p zwykle tego nie licze :) ) i trwała jak zwykle, około 7 dni. Teraz czekam na następną i powinnam być w trakcie owulacjii. Bolą mnie piersi jak zwykle podczas owulacji, ale wiem ze to także może być objaw ciąży. Z tym że nie bolą mnie sutki, nie mam żadnej otoczki ani przebarwień. Mam za to apetyt i przytyłam, z tym że apetyt większy niż zwykle mam już od 2 miesięcy a jeszcze dwa miesiące temu nie współżyłam z obecnym partnerem. To dziwne ale np. wczoraj się ważyłam (strasznie dużo jadłam w tym dniu) i wyszło że 61 kg. a dziś rano to 59 i utrzymuje się ta waga cały dzień. Temperatura ciała to 36,9. Oprócz tego nie mam żadnych innych objawów. Jutro kupię test tak dla pewności. Mam 20 i to chyba w miarę odpowiedni wiek na ciąże, z tym że ja nie jestem gotowa na dziecko :oops: . A może inaczej, chciałabym mieć bobasa ale nie teraz :( Za minimalną granice postawiłam sobie wiek 25 lat. Ale jeśli to jednak teraz przyjdzie mi zostać mamą to oczywiście bobas będzie szczęściem dla mnie a nie przeszkodą :). Dodam, że kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia.
A wy jak myślicie?? Czy to prawdopodobna ciąża waszym zdaniem czy raczej za bardzo się martwię i powinnam się spodziewać miesiączki? :P
Tak pytam :)
Pozdrawiam :)
Evaca90

Dołączenie: Pon Kwi 19, 2010 9:36 pm

Postprzez doswiadczonamama Nie Maj 30, 2010 11:23 am

W każdym okresie – przed(!), w czasie i po ciąży bardzo ważne jest, by Twój organizm otrzymywał odpowiednią dawkę składników mineralnych, przede wszystkim magnezu, wapnia i jodu. Przeczytaj na ten temat o możliwości uzupełniania tych składników wodą na stronie http://www.wodadlazdrowia.pl. Jest to naprawdę bardzo ważne dla Ciebie i Twojego dziecka. Napisz do mnie co sądzisz o tym i jakie masz na ten temat doświadczenia: mamapoczta@wp.pl Doświadczona Mama - Helena.
doswiadczonamama

Dołączenie: Wto Maj 25, 2010 8:14 pm

Powróć do Objawy ciąży

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: MSN [Bot] oraz 1 gość