Nowość - Hitsalonik.pl - kupuj kolekcje filmowe.

Społeczność
Twój Profil
Blogi
Forum
Zdjęcia
Video
Pomoc
Styl życia
Polki.pl
Wizaz.pl
Uroda.pl
Viva.pl
Dziecko i wychowanie
BabyOnline.pl
CiazaPorod.pl
MamaCafe.pl
AbcKarmienia.pl
ZdrowyBobas.pl
Czasopisma
Przyjaciółka
Party
Pani domu
Uroda
Vita
Twoje Dziecko

Mamo To Ja
Twój Maluszek
Przedszkolak
Dom i Wnętrze
Serwisy specjalne
Viva Photo Awards
Kolekcje filmowe
Hitsalonik.pl
Fundacja Przyjaciółka
Viva Najpiękniejsi
Dziecko na okładkę

poporodowe krwawienie

Jak dbać o ciało i zdrowie po porodzie

poporodowe krwawienie

Postprzez ella1 Czw Sty 15, 2009 12:56 pm

Witajcie, 17 grudnia urodziłam córeczkę - zastanawiam się kiedy ustaną poporodowe krwawienia. Powiem szczerze, że zaczyna mnie to męczyć Co mam robić aby to przetrwać?
ella1

Dołączenie: Śro Sty 07, 2009 11:24 am

Re: poporodowe krwawienie

Postprzez siwa77 Śro Sty 21, 2009 7:41 pm

Niestety to może potrwać nawet do 6 tygodni.
Życzę cierpliwości
siwa77

Dołączenie: Śro Sty 21, 2009 7:27 pm

Postprzez szyszka110 Pią Mar 13, 2009 5:03 pm

ja rodziłam 23 lutego i do dziś dnia leci ze mnie jak w szczytowym dniu okresu. Męczarnia ale trzeba przeczekać.
pozdrawiam
szyszka110

Dołączenie: Czw Sty 15, 2009 12:07 pm

Postprzez dydulka Sob Kwi 04, 2009 9:13 am

witam,rowniez jestm juz mamusia od 31 marca. Samo krwawienie jest dla mnie zrozumiale ale......te szwy.Jak tu najlepiej usiedziec? Mimo to malenstowo jakos sprawniej ssie piers jesli jestem w pozycji chociaz polsiedzacej. Najgozej radze sobie z tym ze jestem b.oslabiona :cry: a synek potrzebuje naokroglo mnie niz tate. Dostalam anemi w krwi. JAk sobie radzilyscie z ta kwestia,oslabienia,wyczerpania,anemii? Co wam zalecono,bo mi tylko zelazo. pozdrawiam
dydulka

Dołączenie: Sob Kwi 04, 2009 9:06 am

Postprzez biedronka76 Pon Maj 03, 2010 12:55 pm

Witam! Ja urodziłam 15 kwietnia przez cesarskie cięcie. Tydzień po porodzie miałam normalne krwawienia,potem tylko brunatne odchody,po nich różowe a teraz tylko znikome żółte ...Położna na wizycie patronażowej mnie nastraszyła,że to niedobrze jak ustały tak wcześnie krwawienia i że nadal powinnam krwawić jeszcze przez kilka tygodni, bo macica powinna się oczyszczać:( Mi się wydaje,że zostałam porządnie oczyszczona podczas cesarki i stąd te skąpe krawienia...Nie mam podwyższonej temperatury ani żadnych innych niepokojących objawów-czy muszę lecieć do lekarza przed 6 tyg? Napiszcie jak było u Was dziewczyny.
biedronka76

Dołączenie: Nie Lis 22, 2009 10:46 pm

Postprzez eloelo Pon Maj 03, 2010 10:00 pm

to chyba przesada ze trzeba krwawić kilka tygodni, u mnie krwawienie ustało gdzieś po 2 óch tygodniach, ale wizyta albo choć telefon do lekarza i opisanie problemu raczej nie zaszkodzi:)
eloelo

Dołączenie: Pią Sty 01, 2010 4:26 pm

Postprzez anek62 Nie Maj 09, 2010 10:54 am

ja krwawilam grubo ponad 20 dni... po cesarce...
anek62

Dołączenie: Sob Maj 16, 2009 1:15 pm

Postprzez afalecka Pon Sie 23, 2010 8:46 pm

Ja też krwawiłam ok 3-4 tygodni po porodzie naturalnym. Ważne są bardzo częste podmywanie się (najlepiej przy każdej wizycie w toalecie) a jeśli nie macie dostępu do wody, najlepiej korzystać z chusteczek do higieny intymnej...
afalecka

Dołączenie: Wto Mar 16, 2010 10:00 am

Powróć do Pielęgnacja i zdrowie mamy po porodzie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość