Nowość - Hitsalonik.pl - kupuj kolekcje filmowe.

Społeczność
Twój Profil
Blogi
Forum
Zdjęcia
Video
Pomoc
Styl życia
Polki.pl
Wizaz.pl
Uroda.pl
Viva.pl
Dziecko i wychowanie
BabyOnline.pl
CiazaPorod.pl
MamaCafe.pl
AbcKarmienia.pl
ZdrowyBobas.pl
Czasopisma
Przyjaciółka
Party
Pani domu
Uroda
Vita
Twoje Dziecko

Mamo To Ja
Twój Maluszek
Przedszkolak
Dom i Wnętrze
Serwisy specjalne
Viva Photo Awards
Kolekcje filmowe
Hitsalonik.pl
Fundacja Przyjaciółka
Viva Najpiękniejsi
Dziecko na okładkę

Szkoła rodzenia

Jak najlepiej przygotować się do porodu

Szkoła rodzenia

Postprzez zdenka Wto Gru 23, 2008 1:21 pm

Czy warto przygotowywać się do porodu chodząc do szkoły rodzenia?
Czy ktoś z was tam chodzi i może opowiedzieć jak to wygląda i czy jesteście zadowolone?
zdenka

Dołączenie: Wto Gru 23, 2008 11:57 am

Re: Szkoła rodzenia

Postprzez ella1 Śro Sty 07, 2009 6:44 pm

Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia ale przed porodem spotkałam się dwa razy z położną. Zapytałam o wszystko i o dziwo dostałam wyczerpujące odpowiedzi na moje pytania.
ella1

Dołączenie: Śro Sty 07, 2009 11:24 am

Postprzez albert1 Wto Sty 20, 2009 6:44 pm

Myślę, że szkoły rodzenia to dobre "instytucje". Chodziłem z żoną do jednej ze szkół - uczyliśmy się teorii:). 12 lutego sprawdzimy jak to wygląda w praktyce:)
pozdrawiam
albert1

Dołączenie: Wto Sty 13, 2009 12:24 pm

Postprzez szyszka110 Pon Sty 26, 2009 8:08 pm

My nie zdecydowaliśmy się na pójście do szkoły rodzenia. Teraz kiedy termin porodu nieuchronnie się zbliża zaczynam żałować.
szyszka110

Dołączenie: Czw Sty 15, 2009 12:07 pm

Postprzez szkola-mybaby Pią Lip 03, 2009 1:30 pm

Zastanawiacie się, gdzie uzyskacie fachowych porad i miłej obsługi? Czy jest może kurs jednoweekendowy, bo nie macie siły ani czasu na długie i męczące szkolenia? Czy jest kurs dla par i osobny dla samotnych matek?

Ja polecam szkole My Baby (http://www.szkola-mybaby.pl), która jest najlepsza!
szkola-mybaby

Dołączenie: Pią Lip 03, 2009 1:13 pm

Postprzez potok4 Wto Lis 03, 2009 7:57 pm

Z całym szacunkiem - kurs jednotygodniowy ? Tu nie chodzi tylko o teoretyczne informacje, które owszem, są ważne, ale nie jest to wszystko. Należy również przygotować się do porodu fizycznie - a to nie odbędzie się w przeciągu dwóch dni . . .
Polecam szkoły rodzenia, gdzie kursy trwają około miesiąca, wówczas poznacie odpowiednie ćwiczenia, które można bezpiecznie wykonywać w okresie ciąży, a także aktywne pozycje porodowe, nauczycie się odpowiednio oddychać i relaksować. Jeżeli bedziecie zainteresowane piszcie do mnie, mogę polecić takie miejsca na terenie Krakowa. Pozdrawiam.
potok4

Dołączenie: Sob Maj 16, 2009 2:31 pm
Miejscowość: Kraków

Postprzez doswiadczonamama Nie Maj 30, 2010 11:46 am

W każdym okresie – przed(!), w czasie i po ciąży bardzo ważne jest, by Twój organizm otrzymywał odpowiednią dawkę składników mineralnych, przede wszystkim magnezu, wapnia i jodu. Przeczytaj na ten temat o możliwości uzupełniania tych składników wodą na stronie http://www.wodadlazdrowia.pl. Jest to naprawdę bardzo ważne dla Ciebie i Twojego dziecka. Napisz do mnie co sądzisz o tym i jakie masz na ten temat doświadczenia: mamapoczta@wp.pl Doświadczona Mama - Helena.
doswiadczonamama

Dołączenie: Wto Maj 25, 2010 8:14 pm

Powróć do Przygotowanie do porodu

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość